אזהרה: זיהינו כי ג'אווה סקריפט מנוטרל בדפדפן שלכם. על מנת להשתמש באתר בצורה נכונה עליכם להפעיל את ג'וואה סקריפט!
חזרה לקטגוריית קולנוע כללי

תסריט צילומים

מאת: מערכת איי סי ספוט
11.04.2015
צפיות: 13341
הדפס מאמר דווח על שגיאה
אנו שמחים שהחלטתם לדווח לנו על טעות במאמר, אנו מנסים לשמור על התוכן באתר רלוונטי וברמה גבוה ככל הניתן אך גם אנחנו עושים טעויות! אנא השתדלו לפרט ככל הניתן את מהות הדיווח על מנת שנוכל לעדכן אותו במהרה. במידה והדיווח שלכם ימצע כנכון הוא יתוקן - אתם תעודכנו בהודעה פרטית באתר על התיקון ושמכם ותמונתכם יוספו בתחתית המאמר יחד עם תיאור קצר של התרומה שלכם למאמר.

הקדמה

תסריט הצילומים הינו אחד משלושת הכלים העיקריים בעת בניית "שוטינג" (פירוק התסריט לשוטים). ביחד עם הסטוריבורד והפלורפלאן. לפחות אחד מהם נחוץ להפקה וישנן הפקות שישתמשו בשלושתם. מביניהם תסריט הצילומים הוא ככל הנראה הנפוץ והפשוט ביותר לעשייה.

 

תסריט הצילומים הינו כלי עזר לצילומי הסרט שמורכב בזמן קדם ההפקה ומשמש בעיקר את צוות הצילום והבמאי במהלך ההפקה וצילומי הסרט. הוא מפרט את גדלי הפריים, תנועות המצלמה, זוויות הראייה וכל הוראה אחרת שקשורה לצילום הסרט. הבה נתחיל, נביט בדוגמא לסצינה פשוטה ולאחר מכן נבנה על פיה תסריט צילומים.

 

נעיין בסצינה פשוטה

1. פנים. סלון דירה - בוקר
חזי, 47, קירח ולבוש בבוקסר יושב על הספה בסלון וצופה בטלוויזיה. דלת הכניסה לבית נפתחת ולחדר נכנסת דליה, 20, שיער שחור, לבושה בחצאית מיני שחורה ונעלי עקב.
חזי
איפה היית?
דליה לא עונה ממשיכה ללכת לכיוון החדר.
חזי
שאלתי אותך שאלה.
מכבה את הטלוויזיה. דליה עוצרת נשענת בידה על הקיר.
דליה
במועדון, בסדר.
חזי
נראה לך שזה בסדר?

 

כאת נביט בתסריט צילומים לסצינה זאת.

 

סצינה 1. פנים. סלון דירה - בוקר
1.1 LS,FF,EL
המצלמה עומדת על חצובה מצלמת מכיוון דלת הכניסה (שמאל פריים, הדלת מחוץ לפריים) לכיוון הספה ב LS. על הספה (ימין פריים ב MG) יושב חזי, צופה בטלוויזיה, המצלמה בגובה עיניים. משמאל פריים דלת הכניסה נפתחת אל תוך הפריים חוסמת את הפריים, מסך שחור.
2.1 MS,DOLLY L,EL
המצלמה על דולי ב FF מצלמת את דלת הכניסה שנפתחת. לסלון נכנסת דליה, כשהיא ב MS, סוגרת אחריה את הדלת מביטה לכיוון שמאל פריים FG. עומדת מספר רגעים וממשיכה להביט לאותו הכיוון.
(OS)חזי
איפה היית?
אחרי הרפליקה של חזי, דליה מתחילה ללכת לשמאל פריים, בשלב הזה המצלמה מתחילה DOLLY L\TRAVELING L עוקבת אחרי דליה עד הרפליקה של חזי:
חזי
שאלתי אותך שאלה.
דליה עוצרת (2\3 ימין פריים) מול פתח המסדרון (1\3 שמאל פריים), תנועת הדולי עוצרת איתה ב FF. דליה נשאנת בידה על הקיר.
דליה
במועדון, בסדר.
3.1 CU,FF,LA
חזי יושב וצופה בטלוויזיה המצלמה עומדת על חצובה ב FF, ב CU על הפנים של חזי בזווית מעט נמוכה. כל הסצינה.
4.1 CU,FF,EL
דליה עומדת (2\3 ימין פריים) ליד פתח המסדרון (1\3 שמאל פריים) נשענת בידה על הקיר. ב CU.
דליה
במועדון, בסדר.
חזי
נראה לך שזה בסדר?
5.1 AS (OTS),FF,EL
המצלמה ממוקמת בOTS, מעבר לכתף שמאל של חזי שיושב על הספה בימין פריים (פחות מ 1\3 פריים). דליה עומדת בMG של הפריים (מרכז פריים) נשאנת בידה על הקיר ליד פתח המסדרון (שמאל פריים). עד סוף הסצינה.
6.1 CU,FF,EL (שוט אופציונלי)
המצלמה עומדת על חצובה, בגובה עיניים חזי, תקריב על פניו, כל התגובות והדיאלוג של חזי בסצינה כולל אופציה לזנבות (צופה בטלוויזיה).

 

* תסריט צילומים יכול להיכתב בכמה פורמטים שונים. בדוגמא שלפנינו בחרנו בפורמט שמזכיר את פורמט התסריט הרגיל. ישנן הפקות שירשמו את תסריט הצילומים בצורת טבלאות ויפרטו גורמים נוספים כגון הוראות סאונד, שינויי פוקוס ועוד.

 

למה צריך תסריט צילומים

לתסריטאים ובמאים מתחילים שכותבים את תסריטים ישנה נטייה להכניס לתסריט הוראות מיותרות כגון מחשבות השחקן, הוראות מצלמה, סצינות אווירה ועוד. התסריט אינו אמור להכיל את דברים האלו, הוא קיים על מנת לשמש מפת דרכים כללית לכל הצוות החל מהבמאי והשחקנים ועד לצוותי הצילום והתאורה ההפקה והאיפור, על בסיסו תרכיב כל אחת מהמחלקות את המסמכים הרלוונטיים למטרותיה.

 

אחד מהמסמכים האלו הוא תסריט הצילומים. תסריט הצילומים יוכן במהלך קדם ההפקה ע"י הצלם הראשי והבמאי. מטרתו היא לפרק כל סצינה בתסריט להוראות צילום - ולקבוע כיצד יצטלם הסרט.

 

איך ומתי להתחיל

גם אם השוטים שירכיבו כל סצינה מסתובבים בראשו של הבמאי כבר בעת קריאת התסריט הראשונה הדרך הנכונה ביותר להרכבתו תיהיה לאורך קדם ההפקה. הסיבה לכך היא שמהלך קדם ההפקה עצמו יכול להשפיע על השוטים שמרכיבים את הסצינות. כמו כן יש לזכור כי תסריט הצילומים אינו מכיל חוקי ברזל לצילומי הסרט, השוטים יוכלו תמיד להשתנות גם בשלבי ההפקה בהתאם לרעיונות חדשים שיכולים להתהוות בדרך. אחד הגורמים החשובים ביותר שיכולים להשפיע על תסריט הצילומים הוא סיור הלוקיישנים, הגעה למקום הצילומים יכולה לשנות לחלוטין את סדר השוטים הראשוני העלה בראשו של הבמאי.

 

מתוך צוות ההפקה האנשים שבשבילם שלהם הכי חשוב להבין את תסריט הצילומים הם הבמאי, הצלם הראשי, עוזר הבמאי הראשון, והמפיק.

 

ניזהר גם פה בקביעת חוקיות חד משמעית ליצירת תסריט הצילומים אך ננסה להציג לפניכם דרך הגיונית להרכבת השוטים לסרט שלכם.

 

שלב א: (במאי+צלם)

הבמאי והצלם הם שני האנשים הכי חשובים כשאנחנו מדברים על הסרט מבחינה ויזואלית. לכן מן ההגיון שכבר בשלבים המוקדמים של קדם ההפקה שניהם ישבו וידברו על איך הסרט יצולם. הבמאי יציג לצלם את חזונו לכל סצינה והצלם יתרום ממחשבותיו ונסיונו על מנת לחדד את חזונו של הבמאי מבחינה ויזואלית. כבר בפגישה הראשונה שניהם ירכיבו (וירשמו בכתב!) תסריט צילומים התחלתי אשר ימשיך להתהוות ולהשתנות במהלך קדם ההפקה.

 

נקודות חשובות לכיסויי בפגישות אלו: זוויות צילום, גדלי פריים, תנועות מצלמה, כיצד להעביר את המסר של הסצינה לצופה בצורה ויזואלית קולנועית נכונה, קומפוזיציה של שוטים, צבעים, עדשות, שינויי פוקוס, ועוד.

 

שלב ב: (במאי+שחקנים)

אין לדעת מה יכול לקרות לסצינה מסויימת, תתוכנן כפי שתתוכנן על ידי הבמאי והצלם לאחר חזרות עם חשקנים. שחקנים ובמאי בעת חזרה יכולים וצריכים לפתח את הדמויות והמיזנסצינה. כתוצאה מכך סצינה שתוכננה להצטלם בצורה מסויימת יכולה להתהפך לגמרי ולהשתנות. לכן במהלך החזרות בשלב קדם ההפקה, תסריט הצילמים עצמו יכול להיות מושפע ולהשתנות בעיניי הבמאי, שלאחר מכן יציג את השינויים לצלם בפגישתם הבאה.

 

נקודות חשובות לכיסויי בחזרות: הצגה נכונה של הדמויות, היחסים בין הדמויות, המיזנסצינה, פעולות ותנועות במהלך הסצינה, שוטים מיוחדים שעל השחקן להתכונן אליהם, ועוד.

 

שלב ג: (במאי + מפיק)

זה נהדר אם בסצינה מסויימת הבמאי והצלם רוצים לצלם מרדף מעל גבי מסוק ובונים שוטינג לסצינה כזאת. אבל לאחר שיחה עם המפיק שמנהל את תקציב הסרט, סצינות נועזות כגון זאת עלולות להיפסל. לכן במהלך קדם ההפקה הבמאי חייב לתאם את תוכניות תסריט הצילומים עם המפיק ובמידת הצורך לשנות את תוכניותיו או למצוא דרכים חלופיות להגשמת חזונו והעברת המסר לצופים. נכון שזאת דוגמא קיצונית למדי אבל גם סצינות מורכבות פחות יכולות להוות מיגבלות מבחינת ההפקה. כמו בפגישות במאי - צלם, גם פגישות במאי - מפיק יערכו יותר מפעם אחת במהלך קדם ההפקה וידנו בהם (בין היתר) על שינויים בתסריט הצילומים.

 

נקודות חשובות לכיסויי בפגישות אלו: תקציב, אילוצי הפקה. (ביחס לתסריט הצילומים), ועוד.

 

שלב ד: (במאי + ע.במאי)

פגישה זאת שונה במהותה מפגישות במאי - מפיק - צלם - שחקנים. לע.הבמאי או מנהל ההפקה לא תיהיה השפעה על השוטים שירכיבו את תסריט הצילומים.

 

בשונה מהפגישות הקודמות פגישה זאת תיערך בדר"כ לקראת סוף קדם ההפקה. הבמאי ייפגש עם ע.הבמאי או מנהל ההפקה והם ידונו על תסריט הצילומים וביצעו בפועל במהלך ההפקה, מתי יצולם איזה שוט באיזה סדר ובאילו לוקיישנים.

 

נקודות חשובות לכיסויי בפגישה זאת: זמנים, לוקיישנים, אילוצי הפקה, אילוצי זמנים שחקנים וצוות מול תסריט הצילומים.

 

פורמט תסריט הצילומים

יש לציין שישנון כמה דרכים להרכיב תסריט צילומים, יש כאלו שיבחרו לרשום את תסריט הצילומים בצורת טבלה, אחרים יוסיפו גם הוראות סאונד וארט או כל דבר אחר שלדעתם רלוונטי או יעזור להם לצלם את השוטים בהפקה עצמה. עם הזמן תגבשו לעצמכם את השיטות והדרכים שעובדות טוב יותר בשבילכם ובשביל הצוות שלכם.

 

בתחילת המאמר הצגנו דוגמא של פירוק סצינה לתסריט הצילומים כאת בואו נלך שלב שלב בדרך לגיבוש תסריט זה.

 

נעיין שוב בסצינה שלנו:

1. פנים. סלון דירה - בוקר
חזי, 47, קירח ולבוש בבוקסר יושב על הספה בסלון וצופה בטלוויזיה. דלת הכניסה לבית נפתחת ולחדר נכנסת דליה, 20, שיער שחור, לבושה בחצאית מיני שחורה ונעלי עקב.
חזי
איפה היית?
דליה לא עונה ממשיכה ללכת לכיוון החדר.
חזי
שאלתי אותך שאלה.
מכבה את הטלוויזיה. דליה עוצרת נשענת בידה על הקיר.
דליה
במועדון, בסדר.
חזי
נראה לך שזה בסדר?

 

כותרת הסצינה

כל סצינה בדומה לרישום בתסריט תתחיל בכותרת שתציג את מספר הסצינה, מקום ההתרחשות, יום\לילה, פנים\חוץ.

 

מספור שוטים

כאת ירשמו כל השוטים שבחרנו לסצינה שלנו, מספר כל שוט יתחיל ממספר הסצינה לאחריה נקודה ומספר השוט, דוגמא:

(מספרי סצינה בכחול | מספרי שוט בתכלת)

סצינה 1

1.1

2.1

3.1

4.1

 

סצינה 2

1.2

2.2

3.2

4.2

 

כותרת השוט

לאחר מספר הסצינה בכותרת השוט יכתבו שלושת הפרמטרים החשובים ביותר לצילום והם:

גודל פריים בירוק, תנועת מצלמה בסגול, זווית ראייה בכתום.

 

1.1 FRAME SIZE, CAMERA MOVEMENT, VIEW ANGLE

 

הוראות צילום אלו ירשמו בצורה המקוצרת שלהם באנגלית:

 

1.1 LS,FF,EL

סצינה 1.שוט 1 - LONG SHOT,FIX FRAME,EYE LEVEL

 

3.6 MS-ECU,DOLLY IN,LA

סצינה 6. שוט 3 - MEDIUM SHOT to CLOSE UP, DOLLY IN, LOW ANGLE

 

* שימו לב בדוגמא זאת ישנה תנועת מצלמה של דולי, לכן בתיאור גודל הפריים אנו רושמים MS-ECU, כלומר השוט יתחיל בג.פ MS ויתקרב בדולי אין עד שיעצור ב ECU.

 

כעת, כשאנו מבינים את אופן כתיבת כותרות השוטים בואו נעיין שוב בתסריט הצילומים שלנו עם כותרות בלבד:

 

סצינה 1. פנים. סלון דירה - בוקר
1.1 LS,FF,EL
2.1 MS,DOLLY L,EL
3.1 CU,FF,LA
4.1 CU,FF,EL
5.1 AS (OTS),FF,EL
6.1 CU,FF,EL (שוט אופציונלי)

 

פירוט השוטים

כעת נתחיל לפרט תחת כל כותרת הוראות ספציפיות לאותו שוט. כמו שראיתם בתסריט הצילומים בתחילת העמוד. לצורך ההסבר נעמיק אף יותר ממה שרשמנו בתסריט הצילמים על מנת לנסות ולהסביר למה רשמנו את מה שרשמנו.

 

נתחיל בשוט האחרון מפני שהוא הפשוט ביותר ומשם נמשיך בצורה כרונולוגית.

 

6.1 CU,FF,EL (שוט אופציונלי)

המצלמה עומדת על חצובה, בגובה עיניים חזי, תקריב על פניו, כל התגובות והדיאלוג של חזי בסצינה כולל אופציה לזנבות (צופה בטלוויזיה).

 

פה לא הסתבכנו יותר מידי וקבענו לעצמנו לצלם את כל הסצינה מתחילתה ועד סופה בCU, חשוב רק לציין על מי מכוונת המצלמה בCU זה, במקרה שלנו קבענו שהקלוז אפ יהיה על חזי וכך גם רשמנו. כמו כן רשמנו את השוט כשוט אופציונלי.

 

 

1.1 LS,FF,EL

המצלמה עומדת על חצובה מצלמת מכיוון דלת הכניסה (שמאל פריים) לכיוון הספה ב LS. על הספה (ימין פריים ב MG) יושב חזי, צופה בטלוויזיה, המצלמה בגובה עיניים. משמאל פריים FG דלת הכניסה נפתחת אל תוך הפריים חוסמת את הפריים, מסך שחור. (COA).

 

השוט הזה מעט יותר מורכב לכן נסביר אותו בחלקים:

 

א). המצלמה עומדת על חצובה מכיוון דלת הכניסה (שמאל פריים) לכיוון הספה בLS.

כאן למעשה אנו חוזרים על כך שהמצלמה על חצובה, למרות שכבר ציינו זאת בכותרת הפריים ע"י הצהרה על FF - כלומר פריים קבוע ללא תנועת מצלמה. מה שחשוב הוא מאיזה כיוון לאיזה כיוון המצלמה מצלמת, הרי היא יכולה לצלם את חזי שיושב על הספה בגודל פריים LS או את דליה שעומדת בפתח הדלת בLS במקרה שלנו רצינו למקם את המצלמה מכיוון הדלת לכיוונו של חזי שיושב על הספה. אנו מציינים בנוסף כי המצלמה מצלמת מכיוון שמאל לימין כלומר זוויות הצילום תיהיה מוטת מעט משמאל לימין.

 

ב). על הספה (ימין פריים ב MG) יושב חזי, צוופה בטלוויזיה, המצלמה בגובה עיניים שלו.

שוב, מזכירים לעצמנו שאנחנו מצלמים לכיוונו של חזי שיושב על הספה בתחילת השוט, תזכורות אלו אולי נראות לכם כמו טחינת מים, אבל על סט צילומים בלחץ זמנים וריבויי שוטים שבד"כ לא מצטלמים בכלל כרונולוגית הערות אלו יחסכו המון טעויות. אנו מציינים שהמיקום של חזי בפריים הוא (ימין פריים MG), המצלמה כפי שאמרנו קודם מצלמת משמאל לימין, חזי יישב בצד ימין של הפריים שלנו, וMG - הינו מילת קיצור ל Midground, ומשמעותו היא מיקומו של חזי בעומק הפריים. לבסוף אנו חוזרים פעם נוספת על כך שזווית הראייה היא גובה עיניו של חזי, לא גבוה ולא נמוכה.

 

ג). משמאל פריים דלת הכניסה נפתחת אל תוך הפריים חוסמת את הפריים, מסך שחור. (COA).

דלת הכניסה נפתחת בצד שמאל של הפריים שלנו בFG (קרוב למצלמה), דליה נכנסת וחוסמת בגופה את המצלמה אנו מסמנים קאט און אקטיון, חיתוך על פעולה.

 

 

2.1 MS,DOLLY L,EL

המצלמה על דולי ב FF מצלמת את דלת הכניסה שנפתחת. לסלון נכנסת דליה ב MS. סוגרת אחריה את הדלת מביטה לכיוון שמאל פריים FG. חזי: איפה היית? אחרי הרפליקה של חזי, דליה מתחילה ללכת לשמאל פריים, בשלב זה המצלמה מתחילה ב DOLLY L\TRAVELING L עוקבת אחרי דליה עד הרפליקה של חזי: שאלתי אותך שאלה. דליה עוצרת (3\2 ימין פריים) מול פתח המסדרון (3\1 ימין פריים). תנועת הדולי עוצרת איתה בFF עליה. דליה נשאנת בידה על הקיר. דליה: במועדון, בסדר.

 

גם כאן נפרק לכמה חלקים:

 

א). המצלמה על דולי ב FF מצלמת את דלת הכניסה שנפתחת, לסלון נכנסת דליה, כשהיא ב MS, סוגרת אחריה את הדלת מביטה לכיוון שמאל פריים FG.

תחילה אנו מציינים שהמצלמה שנמצאת על הדולי הינה כרגע במצב FF, כלומר עוד לא התחילה בתנועתה. וכמובן את זה שהיא מצלמת כאת לכיוון הדלת ולא לכיוון הספה, ניתן לקרוא לכך גם Reverse shot, שוט הפוך מהשוט הקודם. אנו רואים את דליה בMS. מציינים את הפעולה שלה בקצרה וגם רושמים לעצמנו כיוון מבט, זה לא מידע הכרחי אך יכול להיות יעיל, תלוי ברמת הפרטים אליה נרצה לרדת.

 

ב). חזי(OS): איפה היית?

כאן לראשונה אנו מכניסים רפליקה של שחקן לתסריט הצילומים, הסיבה שעשינו זאת בשוט זה, היא מפני שבשוט ישנה תנועת דולי שמתחילה בשלב מסויים, אנו רוצים לציין את שורת הדיאלוג שבהם נצחיל את תנועת הדולי. כמובן שזאת אינה חובה במיוחד לא בשוט כה פשוט אך זהו תרגול טוב לקראת שוטים מורכבים עם תנועות מצלמה והתרחשויות מרובות. OS - מציין אוף סקרין, כלומר - חזי אינו נראה בשוט רק קולו נשמע מחוץ לפריים.

 

ג). אחרי הרפליקה של חזי דליה מתחילה ללכת לכיוון שמאל פריים. בשלב זה המצלמה מתחילה DOLLY L\TRAVELING L (פוקוס, ליד ספייס) עוקבת אחרי דליה עד הרפקליקה של חזי: שאלתי אותך שאלה.

כמו שהזכרנו קודם התנועה של דליה מתחילה עם סיום הרפליקה של חזי, כאשר כתגובה לדברו היא מתחילה לנוע אל תוך החדר, לצד שמאל המצלמה מתחילה בתנועה ביחד איתה, DOLLY L ו TRAVELING L הינם שתי דרכים להגיד אותו דבר. בסוגריים רשמנו לעצמנו הערה על פוקוס, כאשר תיהיה תנועת מצלמה שעוקבת אחר דמות בתנועה חשוב יהיה שהצלם או פוקוס פולר ישמור את הפוקוס על הדמות כל הזמן (מיומנות לא קטנה נדרשת לשם כך), כנ"ל לגבי נתינת מרחב תנועה לדמות. הערות אלו אינן נחוצות לצלמים בעלי ניסיון אך בחרנו להכניס אותן רק לשם נתינת טעימה של גורמים שעליכם לקחת בחשבון בצילום שוטים מסוג זה. המצלמה ממשיכה בפעולתה עד הרפליקה של חזי.

 

ד). דליה עוצרת (2\3 ימין פריים) מול פתח המסדרון (1\3 שמאל פריים), תנועת הדולי עוצרת איתה ב FF. דליה נשאנת בידה על הקיר. דליה: במועדון, בסדר.

כאן אנו מציינים את המיקום המדוייק בו נרצה שדליה תעצור ואיך אנחנו רוצים לחלק את האיזומטריה בפריים החדש שלנו. דליה ליד המסדרון תופסת 2 חלקים מהחלק הימני של הפריים והפתח של המסדרון תופס חלק 1 מהחלק השמאלי של הפריים.

 

 

3.1 CU,FF,LA 

חזי יושב וצופה בטלוויזיה המצלמה עומדת על חצובה ב FF, ב CU על הפנים של חזי בזווית מעט נמוכה. כל הסצינה.

 

פשוטו כמשמעו, אנוחנו רוצים לתפוס את כל ההתרחשות בתקריב פניו של חזי מתחילת הצינה עד סופה, ולתת למצלמה זוויות מעט נמוכה כדי לייצר את חזי כמעט יותא מאיים.

 

 

4.1 CU,FF,EL

דליה עומדת (2\3 ימין פריים) ליד פתח המסדרון (1\3 שמאל פריים) נשענת בידה על הקיר. ב CU.

דליה: במועדון, בסדר.

חזי: נראה לך שזה בסדר?

 

את השוט הזה נתחיל לצלם כבר מהרגע בו דליה נשענת על הקיר עד סוף הסצינה, נתננו את המיקום שלה בפריים ואת הרפליקה ממנה מתחיל השוט, זרקנו לשם גם את הרפליקה הבאה של חזי רק מפני שכאן נגמרת הסצינה הזאת, באותה מידה יכולנו לרשום "עד סוף הסצינה".

 

 

5.1 AS (OTS),FF,EL

המצלמה ממוקמת בOTS, מעבר לכתף שמאל של חזי שיושב על הספה בימין פריים (פחות מ 1\3 פריים). דליה עומדת בMG של הפריים (מרכז פריים) נשאנת בידה על הקיר ליד פתח המסדרון (שמאל פריים). עד סוף הסצינה.

 

א) המצלמה ממוקמת בOTS, מעבר לכתף שמאל של חזי שיושב על הספה בימין פריים (פחות מ 1\3 פריים)

כאן אנו מצלמים OTS - מעבר לכתף של חזי לכיוונה של דליה שמצולמת בAS. אנו רוצים שהכתף של חזי תתפוס פחות מ3\1 פריים.

 

ב) דליה עומדת בMG של הפריים (מרכז פריים) נשאנת בידה על הקיר ליד פתח המסדרון (שמאל פריים). עד סוף הסצינה

מציינים את מיקומה של דליה לאורך הפריים ולעומקו, פעולתה ומשך השוט (עד סוף הסצינה).

 

 

* בפירוק השוטים מעלה ניסינו לגוון בכל שוט ולהכנס כמה שאפשר לפירוט כל שוט בשביל להדגים לכם וריצאיות שונות של אפשרויות בכל שוט. כאשר תעבדו על השוטים שלכם לא בטוח שתכנסו לרמת פירוט כה גבוה בכל שוט, הכל תלוי בסופו של דבר במורכבות השוט וצורכי ההפקה כמו גם בבמאי והצלם שעובדים על כתיבת תסריט הצילומים והרגלי העבודה שלהם, כמו בכל דבר שנוגע לקולנוע זאת היא יותר מפת דרכים מאשר חוקים מקובעים.

 

לסיכום

במאמר זה דיברנו על תסריט הצילומים וחשיבות ככלי המרכזי להכנת השוטינג לסרט. הסברנו כיצד לכתוב תסריט צילומים, מי מאנשי הצוות אחראי להכנתו, והבאנו דוגמא לפירוק סצינה פשוטה לשוטים תוך כדי הסבר מפורט על כל שוט.

אנחנו מצטערים אך האתר אינו מתואם לרזולוציה כה נמוכה, אנא הכנסו ממכשיר עם מסך גדול יותר, עמכם הסליחה!
icinemaspot logo
אי סי ספוט 2015-2021 ©